Életmódváltás kívül-belül

Nature Brand Blog

Nature Brand Blog

Környezettudatosság járványhelyzetben? Van amit most is megtehetünk!

2020. március 28. - Nature Brand Blog

Mindannyiunkat érint a jelenlegi helyzet, most a családunk, az egészségünk megtartása a legfontosabb. Most nem feltétlenül a környezettudatosság a fő szempont bevásárláskor, a mindennapok során, még ha ez korábban így is volt. Ez nem baj, a korábbi törekvéseink nem vesznek el és ha azt nézzük, a természet így is vehet egy nagy levegőt a termelés és áruszállítás, utazás átmeneti szünetelése miatt. 

Mégis azt mondom, most is figyelhetünk arra, hogyan éljük mindennapjainkat úgy, hogy a lehető legkevésbé terheljük környezetünket. Összeszedtem pár példát, hogyan is lehet otthon, ilyen körülmények között is tudatosan, környezet- és pénztárca kímélőbben élni mindennapjainkat:

  • A bevásárlás során most inkább az előre csomagolt termékeket választod? Ebben az esetben is törekedhetünk arra, hogy olyan termékeket válasszunk melyek csomagolása újrahasznosítható (például fém, papír, vagy üveg, ha mi is szeretnénk utána használni) és a keletkezett hulladékot gyűjtsük szelektíven
    A piac egyébként még mindig opció, lényeg, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra vásárlás során, a vásárolt termékeket pedig alaposan mossuk meg fogyasztás előtt.
    Emellett vásárláskor még mindig használhatjuk bevásárló zsákjainkat, üvegeinket, most érdemes ezeket gyakrabban mosni, elmosogatni!

  • Az otthonmaradás során előtérbe kerül a főzés. Még annak is napi rendszereséggel kell főznie a családnak, aki ezt korábban menzán vagy munkahelyi étteremben oldotta meg. Tervezzük meg előre a menüt! Ezzel egyrészt csökkentheted a bevásárlások számát, mert egyszerre meg tudod venni az alapanyagot mindenhez, nem kell leugranod a közértbe egy-két kimaradt apróságért, másrészt ha ügyesen tervezel minimálisra csökentheted az élelmiszer hulladékot, és változatosságot csempészhetsz a menübe. Például ha bolognai spagettit készítesz a családnak, másnap a maradék darálthúsból vagy kész szószból csinálhatsz töltött cukkinit vagy Lasagne-t. 

  • Ha az egész család otthon van egész nap, az étkezések során rengeteg mosogatnivaló halmozódik fel nap mint nap. Ilyenkor még inkább fontos, hogy mosogatás során ne pazarold a vizet, zárd el a csapot, míg dörzsölöd az edényeket, figyelj oda a vízfogyasztásra, mert most igazán érezhető lehet.

  • Emelett a főzés, homeoffice és otthonlét következménye az áramhasználat drasztikus emelkedése. Ezt is csökkentheted némi odafigyeléssel: nem feltétlenül kell egész nap szólnia háttérben a TV-nek, a gyerekek ne feltétlenül elektronikai eszközök előtt üljenek egész nap - sétáljunk a szabadban, levegőzzünk minden nap! - , főzés során is igyekezhetünk minél kevesebb főzőlapot használni, a villanyt pedig kapcsoljuk le, ha nem feltétlenül kell az adott helyiségben. 

  • A természetes, környezeztbarát fürdőszobai termékeket, mint a szappan, pamut vattakorong, környezeztbarát mosószerek ugyanúgy használhatók most is és ezeket jellemzően webshopokban rendelhetjük meg házhozszállítással.

Ezek csak a legegyszerűbb lépések a mostani helyzetben, melyeket ugyanúgy be tudunk tartani, mint korábban. Ne hanyagoljuk el teljesen törekvéseinket, alkalmazkodjunk a jelenlegi szituációhoz.

Neked vannak környezetkímélő tippjeid a mostani helyzetben? Oszd meg velünk!

Vigyázzunk egymásra és környezetünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturebrand.blog.hu/api/trackback/id/tr1115566068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása