Életmódváltás kívül-belül

Nature Brand Blog

Nature Brand Blog

A jövő közeleg

2023. február 27. - Nature Brand Blog

Már tavaly elterveztem, hogy 2023-ban még többet kell foglalkozzunk a zöldebbé válás témájával... nem sejtettem, hogy a témába hirtelen sokkal mélyebbre ások (vagy inkább esek) és hogy milyen komoly hazai és külföldi szakemberek véleményével, könyveivel, előadásaival, podcastjaival fogok rövid időn belül találkozni.

Az eddigi könnyed, finom megközelítés helyett, a lépésről lépésre elvet nem megtagadva, de meghallva a vészharangot, az alábbiakban összefoglalom kikkel, mikkel találkoztam, és kiket és milyen olvasmányokat, hanganyagokat ajánlok figyelmetekbe.

Az, hogy mit tehetünk a Földünkért, vagy éppen hogy inkább magunkért, nem is olyan egyértelmű. Mert mit is tehet egyetlen ember? Nem sokat...? De hiszen a társadalmunk - az emberiség is - emberekből áll, szóval igenis sokat. Az, hogy mi magunk hajlandók vagyunk változni, beismerni, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, nagyon is fontos.

Hogy mit tudunk tenni? Mire lesz lehetőségünk? Mire vagyunk hajlandóak? Vagy éppen mire kényszerülünk majd? Ez a közeljövőben ki fog derülni, mert amit távoli jövőnek szeretnénk gondolni, és azt remélni, hogy van időnk... inkább a következő egy-két évtizedben már itt is lesz. Nem egyik napról a másikra, hanem egy folyamatként, ami már elkezdődött. A tempó viszont nem egyenletes, hanem gyorsuló.

Akiket hallgathattok:

Stumpf-Bíró Balázs

Betyáros világ podcast

https://www.betyarosvilag.hu/

Balázs szerint a legfontosabb a mentális felkészülés az elkerülhetetlen változásokra - a mély alkalmazkodás:

https://deepadaptation.hu/

A Mindenségit youtube beszélgetős sorozatban is volt vendég:

https://www.youtube.com/watch?v=v_pv8pCWSxQ

A youtube-on további előadásait is meghallgathatjátok.

A Mindenségit sorozatban találkoztam  Dr. Dittrich Ernővel, és az ő programjával:

https://www.youtube.com/watch?v=_plvuFdIREo&t=1434s

Az oldalát itt találjátok, és a könyvét itt (is) meg tudjátok rendelni:

https://justdobetterworld.hu/

Hallgassátok, olvassátok az ő gondolataikat, kerüljetek közelebb a várható jövő megismeréséhez, barátkozzatok meg a témákkal, üzenetekkel, gondoljátok végig, hogyan élünk most, hogyan élhetünk jól később is, másképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://naturebrand.blog.hu/api/trackback/id/tr2018042610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása