Életmódváltás kívül-belül

Nature Brand Blog

Nature Brand Blog

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!

2022. január 31. - Nature Brand Blog
Mahatma Gandhi szavait sokszor idézzük.

Sokan attól tartanak, hogy ők egy személyben, ugyan már, miért tudnának bármit megváltoztatni...?
De mi mást tudnánk tenni?
Éppen, hogy ez a dolgunk, hogy magunkra figyeljünk, magunkkal foglalkozzunk, mi változzunk!
Óriási változásokat szeretnénk elérni, de a napi kis feladatokban semmit nem teszünk értük? Akkor ne is reméljük a változást!
A majd holnap, majd jövő hónapban, majd ha lesz pénzem, majd ha lesz időm... ezek mind-mind kifogások!
Legyen a kifogásod az okod, amiért valamit éppen, hogy elkezdesz csinálni (vagy éppen abbahagysz)!
Ma! Most!

Egészségesebb életmódot szeretnél? Kezd el ma enni a salátát!
Sportolnod kellene? Menj ma le kocogni vagy legalább sétálni!
Környezettudatosabban akarsz élni? Vásárolj ma csomagolásmentes boltban vagy legalább vigyél magaddal szatyrokat bevásárláshoz, hogy ne vegyél többet nejlonzacskót!

Kis dolgok nagy különbséget hoznak!

Amikor elkezdtünk odafigyelni a mindennapok során keletkező szemétre, hulladékra, szembesültünk vele, mennyi csomagolóanyagot, nejlonzacskót dobunk ki nap, mint nap. Szerettük volna ezt a mennyiséget csökkenteni. Tudtuk, hogy a drasztikus módszerek esetleg elvehetik az ember kedvét a változástól, változtatástól, ezért kicsiben kezdtük.

Azóta is ezt tanácsoljuk Nektek, Nature Brand Blog olvasóknak, Nature Brand követőknek, vásárlóknak: kezdjétek kicsiben, kis lépésekkel, és hamar kialakulnak zöldebb szokásaitok a háztartásban, a vásárlásban.

Tippek a tudatosabb vásárláshoz:

1. tipp: mondj nemet a zacskókra!
Kérsz zacskót a vásárláshoz? Köszönöm nem, hoztam magammal! Máris egy zacskóval kevesebb. De hát ezt a zacskót - legyen az papír vagy műanyag - már úgyis legyártották! Igen, de ha sokan, egyre többször nem kérünk a kasszánál ilyen táskákat, akkor a boltban több marad, és a cég beszerzése egyre ritkábban kell majd utánrendeljen! Ha mégis elfogadod, mert szükséged van rá, vagy mert imádod az adott márkát, és büszkén hordod táskájukat, használd sokszor, minél tovább!

Tipp: vigyél magaddal bevásárlótáskát - a Nature Brand kínálatában szereplő pamut, kender válltáskákat, hátizsákokat, itt megtalálod:

2. tipp: vidd magaddal bevásárló zsákjaidat!
Hetente többször is járunk bevásárolni napi élelmiszereket, friss árukat. Nagyon sokan minden egyes nem becsomagolt tételt külön nejlonzacskóba tesznek még mindig, amit hazaérve általában azonnal ki is dobnak. Ehelyett gondold végig, mit érdemes bezacskózni: a zöldséget és a gyümölcsöt úgyis megmosod fogyasztás előtt! Minek tennél néhány banánt egy külön zacskóba? Vagy, ha mégis, vidd magaddal saját bevásárlózsákjaidat!
Péksütemények? Újabb nejlonzacskók, vagy jobb (?) esetben papírzacskók. Vidd magaddal inkább sajátjaidat!
Örömteli érzés lesz otthon, amikor elpakolod a sok-sok vásárolt holmit, és nem dobsz ki a szemetesbe semmit, mert csak újrahasználható zsákokba pakoltál!

Tipp: vidd magaddal saját hálós bevásárlózsákjaidat, vászonzsákjaidat - a Nature Brand kínálatában szereplő bevásárló zsákokat itt találod:

3. tipp: a kávézóba, büfébe vidd magaddal saját thermobögrédet!
Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol van büfé, kávézó, és rendszeresen látogatod is, és nincs időd helyben fogyasztani, akkor lehetőleg kerüld el, hogy eldobható papírpohárba kapd a kávédat, teádat. Ha az, aki kiszolgál, partner benne, kérd italodat saját bögrédbe!

Tipp: vidd magaddal saját bögrédet. Praktikus thermobögréket, kulacsokat, termoszokat találhatsz a Nature Brand kínálatában is itt:

Hamarosan folytatjuk...

A Nature Brand Csapatának célja, hogy olyan termékeket tegyen elérhetővé vásárlói számára, amelyekre igaz az alábbiak közül legalább az egyik:

- lebomló anyagból készül
- újrahasznosított anyagból készült
- komposztálható anyagból készült
- megújuló energiát használ
- eldobható, egyszer használatos társaik helyett többször használatos, ún. zero waste termék.

Mára mindennapi témává vált a környezetvédelem, a Föld veszélyeztetése, a túlzott hulladéktermelés.
 
Egy reggel egy anyuka beszélgetett a kisfiával, akinek vettek valami játékot. A fiúcska épp arra lett figyelmes, hogy három csomagolásban volt összecsomagolva a játéka. Az anyukája erre azt kérdezte: "és ez jó vagy rossz?". A fiúcska nem igazán értve a kérdést könnyedén válaszolta, hogy "jó".  Az anyuka arra kérte: "Gondold újra!" Tetszett a hozzáállása, de elég erőltetett volt mégis a beszélgetés. De fontos, és hasznos. És biztosan megtanulja a kissrác már nagyon fiatalon, hogy figyeljen a környezetére, tudatos vásárló legyen, óvja a Földjét, amíg lehet.
 
Ezt szeretnénk kérni Tőled is! Ezért kínálunk webshopunkban újrahasznosított anyagból készült, vagy természetes, lebomló anyagokból készült termékeket, vagy olyan nem előbbi módon készült termékeket, amik valamilyen környezetkímélő technológiát használnak, mint például a vízzel üzemeltethető számológép. Megismertetjük a természetes anyagból készült szívószálat a műanyag helyett, az újrahasználatos bevásárló zsákokat a múanyag zacskók helyett.
 
Nem újdonságok ezek, inkább visszatérés a műanyag előtti korszakhoz, nagymamáink, anyukáink idejéből.
 
Folyamatosan monitorozzuk a termékeinket, figyeljük a vásárlók visszajelzését, és fenntartjuk a jogot, hogy kínálatunkat az igényeknek és a tapasztalatoknak megfelelően módosítsuk, legyen szó bővítésről vagy akár szűkítésről.
 
Mániánkká vált a szelektív hulladékgyűjtés. Képesek vagyunk kilométerekre elcipelni egy szemétrevalót, csak hogy a műanyagba dobhassuk. Csak remélni tudjuk, hogy valóban van értelme külön válogatni. De ha otthon is külön gyűjtöd a műanyagot / fémet, a papírt es az egyebet, benne a szerves hulladékokkal, akkor már megtapasztalhattad, hogy a műanyagos kuka telik meg legelőször. Próbáljuk meg ezt csökkenteni!
 
Célunk, hogy vállalkozásunk segítségével a saját háztartásunkat is minél inkább a környezetkímélő megoldások felé tereljük. Szelektíven gyűjtjük a hulladékokat. Tartósabb csomagolásokat használunk, amiket többször használunk fel. Zero waste csomagolásokat kínálunk, amiket folyamatosan teszelünk mi is. Tovább gondolkodva folyamatosan keressük azokat az eszközöket és megoldásokat, amivel a mi zero waste boltunk is hozzájárulhat a kevesebb hulladék újratermeléséhez, a zero waste életmód (ra való törekvés) hirdetéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://naturebrand.blog.hu/api/trackback/id/tr5717000918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása